Lodowiec Molltaler 18-21.11.2011

http://nadechy.pl/wyjazdy_forumowiczow.html

Lodowiec Molltaler 18-21.11.2011

Postprzez gajowy » 12 lis 2011 20:54

proponuję szybki wyjazd na Molltalera w terminie 18-21.11.2011. czyli:
- wyjazd 17.11 w czwartek późnym wieczorem
- pt.-pon. (18-21.11) jazda na lodowcu (4 dni)
- powrót po nartach 21.11 (pon.) - w nocy ok. 3 w Kraku

Koszty: karnet 4 dni + 3 noclegi = 190 euro ...przedsezonowo, taniej raczej nie będzie :/
Dojazd nowym busikiem 8-9 os., tam i powrotem + to co na miejscu = ok. 350 zł.
Z Krakowa, przez Śląsk i okolice (w Katowicach jestem już umówiony) - mogę zabrać po drodze.

Kwatera w okolicach Spittal an der Drau - fajna i sprawdzona, do tego możliwość wykupienia obfitych obiadokolacji - tylko za 8 euro :)

Na Molltku jest nieźle :) czynne są wszystkie istotne wyciągi, coraz więcej otwartych tras; tam tłumów nie ma - tu foto sprzed kilku dni :) W tym tygodniu ktoś zrelacjonował, że jest "bajka" :)

Jadę na pewno, jakieś osoby są zdeklarowane, jakieś się wahają - ale chętnie kogoś jeszcze przygarnę :)
Jedynym zastrzeżeniem jest ew. jakaś katastrofa pogodowa - wtedy nie ma sensu; ale śledzę warunki i generalnie jest OK, tam raczej się poprawia co parę dni ...czego nie można powiedzieć o wszystkich innych lodowcach :)

Możliwość szkolenia, opcjonalna dla chętnych - przykładowo - mała grupka, 4 dni x 2 h = 200 zł/os.
Na Molltku funkcjonują 3 rodzaje karnetów: Top Ski (Karyntia i Osttirol), Salzburg Superskicard i Ski Hit - każdy z ww. można nabyć też w kasie. To dla ew. zainteresowanych lub posiadających karnet sezonowy. Sama kwatera to 3 x 18 eu.

Wkrótce wybieram się do Livigno, 3-10.12.2011, free-ski itp. :)
"Sklejam to", mam ew. wolne miejsca + transport - też zapraszam.
21-24.04 Mölltaler29.04-3.05 Majówka ... możliwe szkolenie - zapraszam, carve diem • Facebook :)
gajowy

Powrót do Wyjazdy Forumowiczów