11-18.02 Salzburger Ski-Safari - 2 warianty (ze szkoleniem)

http://nadechy.pl/wyjazdy_forumowiczow.html

11-18.02 Salzburger Ski-Safari - 2 warianty (ze szkoleniem)

Postprzez gajowy » 31 sty 2012 22:20

...czyli coś jakby małopolskie ferie.

Narciarstwo będzie dotyczyć rejonów na pograniczu Tyrolu i Salzburgerlandu. W bliskim zasięgu:
Saalbach Hinterglemm - 200 km
Zillertal Arena - 166 km
Kitzbühel - 170 km tras
Wildkogel - 55 km tras
(linki z mapkami pod nazwami ośrodków)
Zależnie od logistyki, czasu, możliwości - pierwszego i ostatniego dnia możemy zaliczyć coś "z drogi":
Zell am See - 70 km tras
Hochkoenig (z Mühlbach lub Maria Alm) - 150 km tras
Grossarl - z Dorfgastein - 80 km tras

Transport:
W pierwszym rzędzie zależy mi żeby busik (8-9os.) pustkami nie świecił :)
ale są różne możliwości dotarcia na miejsce, własnym transportem, innym busikiem (busikami)...
Kwatera:
...ponieważ mam wstępnie ugadany spory zasób apartamentów, w różnym układzie - ludzi zmieści się sporo, ...tyle ile trzeba :)
Bardzo fajne, porządne, wyposażone - ok. 20 eu/os./noc - zależnie od podziału, układu, ilości itp., ponieważ elastyczny może być też...
Termin:
wariant 1 - 11-18.02 to jest tydzień
wariant 2 - 11- ? kto chce, z własnym transportem, może skrócić pobyt do 3-4 noclegów

Karnet Salzburger Super Ski Card:
4 dni - 166 euro
5 dni - 198 euro
6 dni - 224 euro
Wbrew pozorom drogi nie jest - np. wyraźnie tańszy od Dolomiti Superski w tym okresie - a daje dużo więcej (ok. 2x)

Jeśli są jakieś ew. pytania - chętnie odpowiem.
Jeśli są jakieś sugestie, życzenia, np. co do długości pobytu itp. - chętnie wysłucham

Szkolenie dla chętnych:
Zachęcam do nauki, doszkalania, sympatycznie, urozmaicone ćwiczeniami, ew. filmowaniem itp. - nie jest nudno ani nerwowo - narty to ma być radość :)
Przykładowo - dla tych co jeżdżą: 4 dni wspólnej jazdy/szkolenia 2-3 godz. dziennie w grupie max. 3-4 osoby, 50 euro / os. - z pewnością taniej niż w jakimkolwiek polskim ośrodku. Jeśli jeździmy to na zegarek też nie patrzę zbyt skrupulatnie.
Możliwe także szkolenie indywidualne.
21-24.04 Mölltaler29.04-3.05 Majówka ... możliwe szkolenie - zapraszam, carve diem • Facebook :)
gajowy

Re: 11-18.02 Salzburger Ski-Safari - 2 warianty (ze szkoleni

Postprzez jaro323 » 02 lut 2012 10:50

W kwesti organizacyjnej -lecimy tam na ta chwilę w dwa auta Gajowy leci z Krakowa busem ,ja jadę z Gdyni .Trasa przejazdu mojego auta póki co jest dowolna -wiadomo że najprzyjemniej leci się prosto na granice ale mamy na ta chwilę możliwość skorygowania przejazdu przy odpowiedniej ilości chętnych na Poznań ,Wrocław itd.
Kwatera sprawdzona na ostatnim wyjeżdzie warunki super,okoliczne stoki również rewelacyjne ,w dolinie Zillertal idzie się zakochać.
Jakby były chetne osoby zapraszam goraco do kontaktu.
jaro323

Re: 11-18.02 Salzburger Ski-Safari - 2 warianty (ze szkoleni

Postprzez gajowy » 06 lut 2012 13:09

Parę wyjaśnień w skrócie:

2 busiki:
1. jeden jedzie z Krakowa, w kierunku Czech, szczegóły do dogadania zależnie od zgłoszonych ludzi - ok. 350 zł.
2. drugi z rejonu Trójmiasta - ogólnie północna Polska - trasa do ustalenia -> gadać z Jaro323 (post wyżej)

Kwatery:
najprościej mówiąc od 11.02 mam ciągle do dyspozycji parę apartamentów, w różnym układzie, w różnym rozkładzie - z ew. różną długością pobytu.
Jak ktoś dojedzie własnym transportem to mogę ustawić ten pobyt dowolnie - najpóźniej do soboty 18.02.
Ja bym busikiem chciał tak: przyjazd w sobotę po poł./wieczorem - nartowanie 6 dni do piątku, po nartach na kwaterkę prysznic itp. - i wio do domu, sobota niedziela na odpoczynek po wyjeździe :)
..ale możemy też ten wyjazd sformatować w jakiś nieco inny sposób - zgodnie z życzeniem :)

Ośrodki:
ww. ośrodki są na jednym skipassie (ww. Salzburger Super Ski Card) - jeździmy zatem co dzień gdzie indziej, zależnie od pogody, kaprysu itp. - safari, po prostu :) Kwatera położona dogodnie (Pinzgau, Uttendorf), w miarę centralnie w stosunku do nich, sprawdzona, fajna, wyposażona (kuchnie itd.)

Spotkanie :)
Mam głęboką nadzieję, że uda się spotkać z ekipą Jahowo-Ordakową w Saalbach któregoś dnia/w któreś dni, która tam jest w terminie 10-13.02
post1402.html#p1402
Choć jesteśmy z różnych stron ośrodka, to jednak b. daleko nie mamy.

Mamy jeszcze miejsca - w rożnym układzie kwaterunkowo-transportowym - zapraszam(~y) :)
21-24.04 Mölltaler29.04-3.05 Majówka ... możliwe szkolenie - zapraszam, carve diem • Facebook :)
gajowy

Powrót do Wyjazdy Forumowiczów